't amsterdammertje loenen

Uit eten gaan is een feestje en er valt altijd wel iets te vieren is ons moto.

Zo ook deze keer als we in Loenen aan de Vecht bij ‘t Amsterdammertje mogen aanschuiven. Precies een jaar geleden toen ik Roos wilde verassen op onze trouwdag met een romantisch diner, kwamen we per ongeluk bij ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht terecht. ‘s Avonds hadden we bij Tante Koosje gereserveerd, maar geloof het of niet we waren veel te vroeg. Omdat we best trek hadden gingen we opzoek naar een gezellig stekje in de buurt en streken we neer op het heerlijke terras van ‘t Amsterdammertje voor een klein hapje. Dit werd een daverend succes. En hoe toepasselijk van Roos dan ook, dat zij mij dit jaar wilde verassen met een  romantisch diner bij ‘t Amsterdammertje.

 

Het regent pijpenstelen als we in het mooie Loenen aan de Vecht aankomen. Onze welbespraakte gastheer neemt de paraplu over en niet veel later proosten we met een glas bubbels op onze trouwdag. Op tafel staat een huis gebrande noten melange met ras el hanout en gekonfijte gember, waar we niet van af kunnen blijven. Hierna volgt een heerlijke bite met gefermenteerde knoflook waar we echt van smullen. Intussen geniet ik van het karakteristieke pand met het prachtige strakke interieur. Op de achtergrond klinkt een prettige moderne beat. Onderscheid tussen de witte en zwarte brigade wordt hier niet gemaakt. Gewoon iedereen in eigentijds zwart. Al snel zijn wij het slechte weer vergeten.

Op wereldreis in ‘t Amsterdammertje

Maar terug naar ons zes gangen diner want dat is per slot van rekening waarom we hier zijn. De amuse bestaat uit een kleine wereldreis met tongstrelende gerechtjes. Zo is er het gepocheerde eierdooiertje op Thaise wijze, het Amerikaanse Oreo koekje met een overheerlijke vulling en nog veel meer. Hierna volgen nog diverse spectaculaire gerechten in ons zes gangen menu zoals de Mojito geserveerd in Chocola maar meer ga ik je niet verklappen.

Met deze reis is het net als het echte reizen. Een spectaculair uitzicht is vergelijkbaar met een spectaculair gerecht waar je intens van kunt genieten. Dat laat zich niet vangen in woorden dat moet je zelf ervaren. En neem van mij aan deze reis wil je.

Niet alleen de keukenbrigade van ‘t Amsterdammertje is creatief, ook de sommelier weet van wanten want ook hij neemt ons mee (met het wijnarrangement) op een boeiende reis. We beginnen onze reis in Marokko en via Duitsland belanden we in het mooie Italië. De wijnen even origineel als de gerechten sluiten natuurlijk naadloos aan bij deze wereldwijde smaakbelevenis.

Wat ons betreft vier en een halve ster voor ‘t Amsterdammertje: Erg originele gerechten van een ambitieuze en creatieve brigade van wie wij gegarandeerd nog veel gaan horen. De gastheer weet ons niet alleen met zijn humor te boeien maar is uiterst kundig wat betreft zijn vak. Kortom voor ons zeker de moeite om voor ‘t Amsterdammertje om te rijden. Hier komen wij dan ook graag terug. En terwijl de regen zachtjes op ons campertje tikt genieten we nog even na van een zeer geslaagde avond voordat we morgen aan het laatste stukje van deze wereldreis beginnen…

namelijk: het stukje naar huis;)

't Amsterdammertje

Tip: Laat je verassen met een menu met wijnarrangement. Want als je nog niet van reizen hield, dan is dat voor eens en voor altijd voorbij. Dit smaakt naar meer!

‘T AMSTERDAMMERTJE

RIJKSSTRAATWEG 119

3632 AB LOENEN A/D VECHT

T 0294-234 848

www.restaurantamsterdammertje.nl

menukaart