Rrrolend

En als we dan toch naar het Culinaire Pareltje van Brabant Oisterwijk gaan doen we dat uiteraard in het weekend wanneer Rrrollend daar het foodtruckfestival – Rrrollend Oisterwijk–  organiseert. Want hoe leuk is dat?

  Rrrollend Oisterwijk aan de Lind

Het is heerlijk weer en de locatie is prachtig. De terrasjes aan de Lind in Oisterwijk zijn al goed gevuld als we aankomen. Midden op de Lind aan beide kanten van het mooie bomenlaantje staan de Foodtrucks. In het midden vindt je sta tafels, lange biertafels, bedoeïententen en voor het podium met livemuziek en DJ’s een groot aantal kleurige zitzakken waar de kid’s wel raad mee weten.

Eerst de boel maar eens verkennen, dus we maken een rondje langs alle met zorg uitgedoste foodtrucks. En terwijl we dat doen krijg ik al behoorlijk trek van al die heerlijke en exotische geuren. Jamaicaans gegrilde kip, Poke bowl, Funk food noem maar op. Als je van de gerookte smaak van BBQ-en houdt dan is dit wel het echte summum. Vlees geroosterd op een manier die thuis maar niet lukken wil. Al wandelend worden we aangesproken door de BBQ meesters  van de stoere truck genaamd ‘Proeven = Geloven’ en dat wordt waargemaakt. We worden getrakteerd op  een stukje Bavette van het Australische rund gegaard in de Big Green Egg en nog voordat we ons rondje helemaal hebben afgemaakt maken we rechtsomkeert  voor een plateautje Bavette.

Rrrollend Rosé

Natuurlijk hebben we zin in een rosé op zo’n mooie nazomerdag en gelukkig ontbreekt de speciale wijnbar dan ook niet op Rrrollend Oisterwijk. Bij het eerste rondje koop je het glas waarna bij elk volgende rondje het glas wordt ingewisseld voor een (brand)schoon exemplaar. De zachte perzik tint van de Rosé is zo mooi licht dat ik maar gelijk ga voor een karaf. Hiervoor geldt hetzelfde ruil systeem.

Terwijl we nagenieten van de Bavette valt mijn oog op een volgende Foodtruck met grill. Op een imposante op hout gestookte BBQ liggen allerlei mooie stukken vlees waaronder buikspek, biologische worsten en het minder bekende stukje van het rund namelijk de Ezel. Van de ezel wordt gezegd dat de bereiding zo eenvoudig is dat iedere ezel het kan. Het water loopt me in de mond en niet veel later sta ik met een mooi bordje vlees terwijl ik nog een glas Rosé voor Roos inschenk.

 

Rrrollend Oisterwijk wij zijn Rrrazend enthouisiast

Helaas heeft de mensenmaag maar een beperkte capaciteit want na ook nog een bordje Jamaicaanse kip, een puntzak pulled chicken van Barimaribo en een gezonde snack van de Sexy Mothertrucker is het voor mij wel welletjes.
Terwijl ik maandagmorgen in de regen Oisterwijk verlaat kijk ik terug op een geslaagd weekend Rrrollend Oisterwijk. Aan alles is gedacht. Voor de kinderen smink, poffetjes en ploffen en springen op de Fat Boys. Op het podium muziek waarbij je niet stil kunt blijven staan, afgewisseld door DJ’s en live bandjes in een gemoedelijke sfeer. Zo was er voor elk wat wils.

Rrrolend Oisterwijk

Wil jij ook een Rrrollend Foodtruckfestival meemaken?

Noteer in je agenda:

7, 8 en 9 september Rrrollend Roterdam(Rrroterdam) Noorplein

14, 15 en 16 september Rrrollend Groningen Ossenmarkt

21, 22, en 23 september Rrrollend Den Haag Lange Voorhout

Heb je ook een leuke tip?

 

Rrrolend oisterwijk