Hoewel ik een groot fan ben van de verfijnde Franse keuken heb ik een quilty pleasure voor mijn smaakpapillen nl. de Indiase keuken. Daar waar de Fransen subtiel met een mespuntje kruiden te werk gaan is het bij de Indiërs eerder de vraag hoeveel lepels kruiden en specerijen gebruik ik hiervoor? Een theelepel of een eetlepel? Resultaat.. een ware smaakexplosie.

Curry Junk

Zo ook bij restaurant Mamta in Harderwijk waar we al sinds jaar en dag komen. Hoewel ik een echte Curry Junk ben moet ik zeggen dat het mij bij restaurant Mamta vooral gaat om de Tandoori* gerechten. Nergens, en dan bedoel ik ook echt nergens (want ik heb in heel wat plaatsen ter wereld Indiaas gegeten van China, Thailand, tot ja zelfs in India) heb ik zulke lekkere HotWings of Chicken Tikka gegeten. Het is zelfs verslavend te noemen en zit diep geworteld in ons systeem. Het liefst eet ik er elke dag.

En als ik dan weer in een moment van zwakte de telefoon oppak om te reserveren hoef ik alleen maar onze bijnaam “de HotWings” te noemen en onze vaste tafel is gereserveerd.

De menukaart van restaurant Mamta heeft natuurlijk veel meer te bieden dan louter hete gerechten. Ook de milde smulpaap kan hier prima terecht. Heb je nog nooit Indiaas gegeten en wil je op smaakavontuur, maar je weet niet wat je moet kiezen? Neem dan een door Mamta samengesteld menu.

Restaurant-Mamta

Natuurlijk krijgt restaurant Mamta van ons vijf sterren.
Ben je nieuwsgierig geworden en ga je naar Mamta in Harderwijk?
Doe ze vooral de groeten van de “HotWings”.

Culinair-camperen
Indiaas Tandoori en Curry Restaurant Mamta

Strandboulevaard West 8

3841CS Harderwijk

Telefoon: 0341 266377

*Tandoori gerechten: Dit zijn gerechten bereid in de speciale Indiase klei oven. Vleesgerechten worden op een RVS spies geregen en in de oven gehangen. Door de extreem hete temperatuur tot wel 400 graden schroeit het vlees vrijwel onmiddellijk dicht waardoor alle sappen en de smaak in het vlees blijven. De spies door het vlees zorgt voor een snelle garing aan de binnenkant. Aan de zijkant van de Tandoori oven plakt men vaak broden zoals Roti en Naan.