En als we dan toch naar onze Tandarts in Bussum gaan dan combineren we dat natuurlijk met een bezoekje aan de Bussumse Horeca. Want waarom zou je niet het noodzakelijke met het aangename combineren? Deze keer bezoeken we restaurant Atlantique waar we afgesproken hebben met vrienden. En zoals de naam je al doet vermoeden, draait het hier hoofdzakelijk om visgerechten en schaal- en schelpdieren. Vlees is slechts bijvangst:-).

Restaurant Atlantique

Goed gemutst (omdat we geen gaatjes hebben) lopen we binnen. Wat gelijk opvalt is het frisse interieur met oog voor detail. De Mediterranee in Bussum. Ik krijg er gelijk een vakantie gevoel bij. Snel bestellen we een flesje huiswijn met een broodje. De Dinerkaart  bevat niet alleen dagverse vis maar ook de vleesliefhebber en vegetariër kunnen hier terecht voor een lekkere portie Bussumse Mediterranee.

Culinair-Camperen

De dinerkaart laten wij aan ons voorbij gaan want wij zitten hier gewapend met een dinerbon van Groupon: Een 2-gangen ‘plateau Atlantique’. Als voorgerecht is er een heerlijk bordje vis met daarop o.a gerookte Zalm, Gamba’s, Paling, Rolmops en een gegrild Sardientje. Smaakvol en met zorg geselecteerd. De huiswijn combineert uitstekend bij de vis. Erg leuk aan dit voorgerecht zijn de slakken die erbij worden geserveerd.

Wij beoordelen dit restaurant met 4 sterren.

Laat het hoofdgerecht maar komen..

Het visplateau als hoofdgerecht bestaat uit een proeverij van diverse soorten vis en schaal- en schelpdieren geheel op ambachtelijke wijze bereid. En omdat we toch met de camper zijn bestellen we nog een tweede flesje wijn terwijl we aan de kreeft met Bearnaisesaus beginnen. Als geboren fijnproever gaat het ons vooral om de smaak maar eerlijk is eerlijk, van de hoeveelheid vis en schelpdieren die we krijgen voor deze Groupon worden we blij. Dus vier sterren voor restaurant Atlantique. Ik kan niet wachten tot een volgend bezoek aan de tandarts.

Culinair-camperen

P.s. Als je dan toch in het gezelligste horecastraatje van Bussum bent, breng dan ook eens een bezoekje aan café Goesting (het leukste café van de straat).

Locatie:
Kapelstraat 15A
1404 HT Bussum

T. 035-7120000
E. info@restaurantatlantique.nl
W. www.atlantiquebussum.nl